Toerisme

Inmiddels is BMW Motor Club Vlaanderen uitgegroeid tot een BMW-club die bedrijvig is op talrijke domeinen maar ‘ toerisme ’ is en blijft onze belangrijkste activiteit! 

De toerrit

De toerritten vormen de ruggengraat van onze toeristische activiteiten. Alle ritten komen tot stand dankzij de inzet van onze actieve leden. De ritten kunnen erg van elkaar verschillen. Ze kunnen kort of lang zijn, een hele dag duren of slechts een voormiddag of een avond. Met of zonder maaltijden of bezoeken. Zelfs de ondergrond kan wijzigen, want er zijn specifieke ritten voor onze GS-rijders.

Vrijwel wekelijks gaat er ergens een toerrit van BMW Motor Club Vlaanderen door. Wil je deelnemen aan een rit, dan kan je best de uitnodiging goed lezen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

ritje

Kennismaken

De ritten worden voor – en door - onze BMW-clubleden georganiseerd.
Deelname aan een rit is gratis, met uitzondering indien bv. maaltijden of bezichtigingen deel uitmaken van het programma.

Wil je graag kennismaken met onze BMW-club, dan word je van harte uitgenodigd om eens mee te rijden.

In principe rijdt iedereen individueel, op basis van een GPS-route. In de praktijk wordt vaak in kleinere groepjes samen gereden. Ben je nog geen lid, dan kan je de route nog niet downloaden. Daarom kan je - om de route te bekomen - contact opnemen met de organisator of iemand van het onthaalteam, die je de route kan mailen. Vaak is het echter zo dat nieuwe of kandidaat-leden meekomen met iemand die reeds lid is. Je motorvriend kan je dan de route bezorgen. Bij vertrek is het meestal niet mogelijk om de route te bekomen.

Let wel: iedereen rijdt op eigen risico en je wordt geacht de verkeersregels te respecteren. BMWMCVL neemt daartoe geen verantwoordelijkheid. Bij vertrek zal je gevraagd worden om een formulier te ondertekenen om dit te bevestigen.

toerisme rit

Deelnemen

Het overzicht van alle ritten staat gepubliceerd in ons Clubjournaal, op onze website en op onze Facebookgroep toerisme-BMW Motor Club Vlaanderen.

De details met juiste plaats van samenkomst & het uur van vertrek vind je in het BMW Clubjournaal en op de ledenzone.

De route vind je in de ledenzone. Deze wordt steeds de dag voordien, rond 15 uur vrijgegeven. Je kan ze downloaden en overzetten op je GPS.

toerisme rit
Bekijk onze activiteiten op de

Organiseren

Ieder lid van BMW Motor Club Vlaanderen kan voorstellen om een rit te organiseren. Deze rit kan volledig volgens de eigen visie van de organisator uitgewerkt worden.

Eenmaal het idee vorm heeft, kan het project aangekaart worden bij de bestuurders activiteiten. Het idee wordt in eerste instantie vrijblijvend besproken en er wordt gekeken wanneer de rit best kan plaatsvinden. We willen immers voorkomen dat verschillende ritten in elkaars vaarwater komen en dat er op andere momenten helemaal niets te doen is. Het is daarom belangrijk om (lang) vooraf te plannen.

BMW Motor Club Vlaanderen verzorgt haar organisatoren en zorgt voor veiligheid: de BMW-club sluit voor iedere rit een BA-verzekering af, zodat de veiligheid van de organisatoren gevrijwaard is. Daarnaast genieten de deelnemende leden ook van een (beperkte) clubverzekering (zie voordelen lidmaatschap). De organisator ontvangt een tankkaart als tegemoetkoming voor de gemaakte onkosten en hij/zij wordt uitgenodigd op de jaarlijkse BMW-club brunch.

toerisme rit
Volg ons op Facebook

Op reis met de BMW-club

Geen andere motor dan een BMW-motor leent zich zo goed om de wereld te verkennen!

De BMW-clubreizen staan enkel open voor leden. Reizen in clubverband biedt het summum van samenhorigheid onder vrienden. Dit is niet ieders ding, maar voor velen is het net dit element dat zorgt voor een geslaagde vakantie. Bij een clubreis is iedereen een beetje medeorganisator want leden zorgen onder elkaar voor een goede sfeer.

Er is niet zoiets als een typische BMW-clubreis. Iedere reis heeft zijn eigenheid die vaak in de loop der jaren steeds verder verfijnd is. Vele clubreizen bestaan immers reeds tientallen jaren en hebben elk hun vaste aanhangers.

We kennen reizen die eerder een vakantieweek met activiteiten zijn, andere kan je best omschrijven als een toeristische rally waar steeds verder getrokken wordt en weer ander zijn een lang weekend met mooie ritten. Er kan overnacht worden in **** hotels, pensions of onder de blote hemel. Vaak wordt samengewerkt met professionals uit de reiswereld, of met BMW of met andere BMW-clubs.. We bezoeken de ons omringende landen, de BMW-fabriek of festivals, zoals de BMW Motorrad Days.

Dus: lees altijd goed de uitnodiging om na te gaan of deze reis je ding is en aarzel niet om contact op te nemen met de organisatoren die de reis coördineren voor meer informatie.

Belangrijk: voor vertrek zorg je ervoor dat je BMW-motor goed onderhouden is. En als tip: minder bagage = meer rijplezier.

junireis