Academy

academy

De pijlers van onze club zijn de leden met een gemeenschappelijke interesse in BMW-motoren, de vriendschap, onze clubreizen en de motortrips. Hier voegen we nu een nieuwe pijler aan toe met name ACADEMY. Dit is een initiatief dat tot doel heeft de opleidingen voor onze leden te bundelen, uit te breiden, op een regelmatige basis te communiceren en om zo tot een kwaliteitsaanbod te komen waar ieder lid zijn voordeel kan mee doen.

Bij deze opleidingen denken we aan zowel opleidingen door leden of externe partners, kosteloos of betalend. Enkele ideeën die we hieronder kunnen zien zijn bijvoorbeeld:

  • Opleidingen in rijvaardigheden (zoals bijvoorbeeld vandaag reeds aangeboden door onze partners CMD en PrioDrive).
  • Gebruik van de GPS en aanverwante programma’s
  • Motor technische opleidingen zoals bijvoorbeeld een lekke band herstellen onderweg
  • “Hoe organiseer ik een reis” met onderwerpen zoals: hoe begin ik eraan, budget opstellen, GPS-routes ontwikkelen, …
  • enz… 

We zouden graag iedereen die ideeën heeft hieromtrent of zelf een cursus wenst te organiseren uitnodigen om dit kenbaar te maken door te mailen naar academy@bmw-mc-vl.be 
 

 

EHBO motorongevallen

Alhoewel motorrijden een zeer mooie hobby is kunnen we niet ontkennen dat deze niet altijd zonder gevaar is. Heel af en toe worden we geconfronteerd met motorongevallen en waarbij we, zonder EHBO-opleiding, we alleen maar lijdzaam kunnen toekijken en hopen dat de hulpdiensten snel ter plaatse komen.

Het verstrekken van de eerste zorgen en de juiste handelingen verrichten tijdens de eerste minuten na het ongeval kunnen echter van levensbelang zijn voor het slachtoffer.

Meer info

 
ehbo

Opleiding Wegkapitein

We hebben het genoegen om naast de bestaande aanbiedingen van CMD en PrioDrive een nieuwe opleiding voor te stellen om het attest “Wegkapitein” te behalen.

In de club, zowel op onze reizen als tijdens de ritten rijden we meestal in kleinere groepen (<10 motoren) en dit op basis van vooraf ontwikkelde GPS-routes die door de organisator ontwikkeld werden. Als club worden we echter vaak gevraagd om ritten te begeleiden zoals bijvoorbeeld de Ride & Test Days, BMW Motorrad day, ritten met liefdadigheidsinstellingen, etc…

Meer info

wegkapitein

GPS Cursus 

Omdat steeds weer blijkt dat een aantal leden er niet in slaagt om de aangeboden routes correct naar hun GPS-toestel over te brengen, werd door een aantal clubleden beslist om dit nog eens duidelijk aan te leren.

Op deze cursus zal je niet leren hoe je zelf een route kan maken. Het gaat er enkel om een bestaande route juist op jouw GPS-toestel te plaatsen, zodanig dat je de route voortaan foutloos kan rijden.

basecamp

Centrum Motoropleiding Dirk

https://motoropleiding.be/

In samenwerking met CMD worden verschillende cursussen aangeboden aan verminderde prijs voor clubleden.

Korting bij vermelding van je lidnummer wordt na de cursus teruggestort.

Ready to Ride Advanced & Master 

Bochtenstage  Bochtenstage PRO

cmd

PRiODRIVE 

https://www.priodrive.be/motorrijvaardigheid

PRiODRIVE werkt samen met diverse partners voor de opleidingen voor motorfietsen. Deze opleidingen worden gegeven in een vast stramien en op verschillende niveaus.

Korting bij vermelding van je lidnummer.

Moto-Basis    Moto Gevorderden    Bochtenstage ARDENNEN

priodrive

Basis Offroad Training

https://www.backtrail.be/

De Basis Training is voor wie voornamelijk ervaring heeft in het rijden op asfalt en zichzelf wil uitdagen in het offroad rijden.

We starten van nul en leggen voornamelijk de focus op de verschillende basistechnieken van het offroad rijden.
Geleidelijk aan maken we de oefeningen iets moeilijker, zodat er sprake is van een leercurve waarbij rekening wordt gehouden met ieders persoonlijke comfortzone en waar er steeds voldoende aandacht is voor individuele feedback.

Inschrijven

backtrail