Academy

academy

De pijlers van onze club zijn de leden met een gemeenschappelijke interesse in BMW-motoren, de vriendschap, onze clubreizen en de motortrips. Hier voegen we nu een nieuwe pijler aan toe met name ACADEMY. Dit is een initiatief dat tot doel heeft de opleidingen voor onze leden te bundelen, uit te breiden, op een regelmatige basis te communiceren en om zo tot een kwaliteitsaanbod te komen waar ieder lid zijn voordeel kan mee doen.

Bij deze opleidingen denken we aan zowel opleidingen door leden of externe partners, kosteloos of betalend. Enkele ideeën die we hieronder kunnen zien zijn bijvoorbeeld:

  • Opleidingen in rijvaardigheden (zoals bijvoorbeeld vandaag reeds aangeboden door onze partners CMD en PrioDrive).
  • Gebruik van de GPS en aanverwante programma’s
  • Motor technische opleidingen zoals bijvoorbeeld een lekke band herstellen onderweg
  • “Hoe organiseer ik een reis” met onderwerpen zoals: hoe begin ik eraan, budget opstellen, GPS-routes ontwikkelen, …
  • enz… 

We zouden graag iedereen die ideeën heeft hieromtrent of zelf een cursus wenst te organiseren uitnodigen om dit kenbaar te maken door te mailen naar academy@bmw-mc-vl.be 
 

 

EHBO motorongevallen

Alhoewel motorrijden een zeer mooie hobby is kunnen we niet ontkennen dat deze niet altijd zonder gevaar is. Heel af en toe worden we geconfronteerd met motorongevallen en waarbij we, zonder EHBO-opleiding, we alleen maar lijdzaam kunnen toekijken en hopen dat de hulpdiensten snel ter plaatse komen.

Het verstrekken van de eerste zorgen en de juiste handelingen verrichten tijdens de eerste minuten na het ongeval kunnen echter van levensbelang zijn voor het slachtoffer.

Meer info

 
ehbo

Opleiding Wegkapitein

We hebben het genoegen om naast de bestaande aanbiedingen van CMD en PrioDrive een nieuwe opleiding voor te stellen om het attest “Wegkapitein” te behalen.

In de club, zowel op onze reizen als tijdens de ritten rijden we meestal in kleinere groepen (<10 motoren) en dit op basis van vooraf ontwikkelde GPS-routes die door de organisator ontwikkeld werden. Als club worden we echter vaak gevraagd om ritten te begeleiden zoals bijvoorbeeld de Ride & Test Days, BMW Motorrad day, ritten met liefdadigheidsinstellingen, etc…

Meer info

wegkapitein

GPS Cursus 

Omdat steeds weer blijkt dat een aantal leden er niet in slaagt om de aangeboden routes correct naar hun GPS-toestel over te brengen, werd door een aantal clubleden beslist om dit nog eens duidelijk aan te leren.

Op deze cursus zal je niet leren hoe je zelf een route kan maken. Het gaat er enkel om een bestaande route juist op jouw GPS-toestel te plaatsen, zodanig dat je de route voortaan foutloos kan rijden.

Raadpleeg de kalender voor de planning van de workshops.

basecamp

“Band herstellen onderweg”

Op een motor hebben we uiteraard geen reservewiel mee en ieder van ons werd al eens geconfronteerd met een lekke band onderweg (zelf of bij een vriend). Verder rijden is dan meestal niet meer mogelijk of zelfs ronduit gevaarlijk. Zo’n band herstellen is niet zo moeilijk maar als je het nog nooit gedaan hebt is het niet vanzelfsprekend. Vandaar dat we een aantal workshops plannen waarbij alle deelnemers de techniek zullen kunnen oefenen in het bijzijn van een onderlegde instructeur en met een zeer uitgebreide set aan cursusmateriaal zoals banden, wielen, compressoren, herstelkits, enz. Daarbij zullen de cursisten de nodige vragen kunnen stellen en een aantal interessante hints en tips meekrijgen.

We hebben de intentie om deze workshops aan te bieden in het voorjaar van 2024 in verschillende locaties in Vlaanderen. De eerste contacten werden reeds gelegd om samen te werken met een aantal van onze sponsors. Het materiaal om zelf achteraf een herstelling van een band uit te voeren zal kunnen aangeschaft worden tegen verminderde prijs tijdens de workshops.

We zijn ervan overtuigd dat deze aanpak onder de vorm van een workshop, waar iedere deelnemer individueel kan oefenen met de nodige begeleiding en ondersteuning met didactisch materiaal, het nodige vertrouwen zal geven aan de deelnemers om hun lekke band zelf te herstellen onderweg. Dit zal maken dat ze binnen de kortste tijd hun mooie motorreis of rit veilig en met vertrouwen kunnen verderzetten.

Inschrijving is noodzakelijk teneinde de juiste hoeveelheid didactisch materiaal ter beschikking te hebben zodat iedere deelnemer zelf kan oefenen met de nodige begeleiding. 

Raadpleeg de kalender voor de planning van de workshops.

banden

Centrum Motoropleiding Dirk

https://motoropleiding.be/

In samenwerking met CMD worden verschillende cursussen aangeboden aan verminderde prijs voor clubleden.

Korting bij vermelding van je lidnummer wordt na de cursus teruggestort.

Ready to Ride Advanced & Master 

Bochtenstage  Bochtenstage PRO

cmd

Basis Offroad Training

https://www.backtrail.be/

De Basis Training is voor wie voornamelijk ervaring heeft in het rijden op asfalt en zichzelf wil uitdagen in het offroad rijden.

We starten van nul en leggen voornamelijk de focus op de verschillende basistechnieken van het offroad rijden.
Geleidelijk aan maken we de oefeningen iets moeilijker, zodat er sprake is van een leercurve waarbij rekening wordt gehouden met ieders persoonlijke comfortzone en waar er steeds voldoende aandacht is voor individuele feedback.

Inschrijven

backtrail