TOPACTIVITEIT

6 dagen - Hemelvaart – van woensdag 29 mei tot tot maandag 3 juni

BMW Promotietrip

“ Alpine 2019 “

 

Woord vooraf

We zijn reeds toe aan de 26ste editie van de BMW Promotietrip. De oorspong gaat echter nog veel verder terug: meer dan 35 jaar geleden werd het concept ontworpen als de BMW–Castrol Trip. Het basisconcept blijft ongewijzigd:

-       Een lang weekend in de lente = Hemelvaart

-       Heerlijk motorrijden in een aantrekkelijke motorregio = de Alpen

-       Klasse hotels aan een zacht prijsje, dankzij het grote aantal deelnemers

-       Full option = reisbegeleiding, assistentie, bezoeken, routes, maaltijden, ... all-in.

-       De unieke BMW-club sfeer! 

In de loop der jaren is de BMW-trip verder uitgebouwd, met oog voor detail en de veranderende wensen. Alle BMW Promotietrips waren lang voor de deadline volgeboekt.

BMW Promotietrip “ Alpine 2019 “

We hebben 2 speciale edities achter de rug, met bezoeken aan Munchen en Berlijn. Dit jaar gaan we terug naar de roots en waar het echt om draait: heerlijk genieten van BMW motorrijden, prachtige streken ontdekken en genieten van het leven.

Het Hemelvaartweekend valt laat dit jaar, zodat we het hogerop kunnen zoeken: de Alpen blijven ons geliefd speelterrein. We halen dus ons hart op in de bergen, waarbij passen nemen onze belangrijkste hobby is. Ook de terugrit mag er wezen, met een doortocht door het Zwarte Woud.

Het programma

Vooraf             De Drink

De Drink is een gezellige bijeenkomst, waarbij je de andere deelnemers ontmoet.   Na de interactieve presentatie, ontvang je het roadbook, de vouchers en de toeristische documentatie.

Dag 1               Woensdag       29 mei

Na het ontbijtje in Orval gaat het linea recta naar het motorparadijs, de Vogezen, die we van Noord naar Zuid ‘nemen’ om aan het einde van de rit te overnachten in Lorrach, in Duitsland maar nabij de Zwitserse grens.

Dag 2               Donderdag      30 mei

Via de Rhein een vleugje Jura bereiken we Villars-sur-Ollon. Een der mooiste en levendigste Zwitserse dorpen

Dag 3   &   4     Vrijdag  31 mei & Zaterdag      1 juni

We plannen een vrij intense rit naar het stuwdamdistrict waar de 2 hoogste stuwdammen van Europa terug te vinden zijn.  De tweede rit gaat via de Grote Sint-Bernardpas naar Italië. Indien de sneeuwhoogte dit niet toelaat, verkennen we de Haute Savoie, via prachtige pasjes.  Onderweg kan je de plaatselijke lekkernijen proeven!

Alternatief: je kan met de kabellift – slechts 200 m van het hotel - naar grote hoogte om daar een prachtige natuurwandeling te beleven. Terug naar beneden doe je met het treintje.

Dag 5               Zondag            2 juni

We dwarsen Zwitserland en pikken nog snel een paar cols mee. In Affoltern am Emmental ontdekken we hoe Zwitserse kaas met gaatjes gemaakt wordt. Rij-voldaan bereiken we een van de mooiste dorpen in het Zwarte Woud.

Dag 6               Maandag          3 juni

We genieten nog een uurtje of twee van het Zwarte Woud en zijn slingerwegen. Daarna rijden we de Rijn over om aansluiting te vinden tot de snelweg die ons naar België – naar huis - brengt.

Over de hotels

1ste nacht    Hotel Steigenberger****   Stadt Lorrach 

Hotel Steigenberger Stadt Lorrach  – telg van een Duits luxeketen – is slechts enkele jaren oud en ligt op ideale afstand – net na de Vogezen en het Zwarte Woud en net voor de Rein en Zwitserland. Je geniet natuurlijk van **** comfort.  www.hotel-stadt-loerrach.de

2de  & 3de  & 4de  nacht     Hotel   “ Victoria ****   Villars-sur-Ollon

Modern viersterrenhotel dat op wandelafstand van het plaatsje Villars-sur-Ollon ligt.  Het hotel is groot genoeg om de ganse groep te herbergen. Zoals gebruikelijk is alle comfort aanwezig, met ruime lobby, grote kamers, zwembad, fitness. We verbleven reeds tweemaal eerder in het hotel, tot ieders tevredenheid.  www.eurotel-victoria.ch

5de nacht          Schwarzwald Parkhotel***    Königsfeld  

Het hotel ligt in een groot park. Het diner wordt geserveerd in het het centrale gebouw en we overnachten in verschillende paviljoenen. Ideaal om na aankomst nog eens te relaxen, voordat we dwars door het Zwarte Woud naar België rijden.

Inbegrepen: 

drink vooraf  - organisatiesticker - ontbijtje bij vertrek - overnachtingen in beschreven hotels - uitgebreid menu ’s avonds en ontbijtbuffetten - verschillende bezoeken & maaltijden, zoals in het programma omschreven – roadbook op GPS  - alle plaatselijke hoteltaksen - documentatie - reisbegeleiding - technische assistentie.   

Inschrijven

Bedrag

Code

Omschrijving

€   579

PTM2+EN   

6-dagen reis deelname op basis van een tweepersoonskamer

€   695

PTM1+EN   

6-dagen reis, deelname op basis van  single


Korte versie BMW Promotietrip

Aangezien vrijwel iedereen (in 2018: +90%) opteerde voor de langere versie, is deze nu standaard. Kan je toch niet zolang weg, dan blijft de optie open. Je rijdt dan rechtstreeks van Villars-sur-Ollon naar huis.

Bedrag

Code

Omschrijving

€    510

PTMPK

5-dagen reis, deelname op basis van tweepersoonskamer

€    615

PTMSK 

5-dagen reis, deelname op basis van single


Reiscoördinatoren

Guy Timmerman   -. Coördinatie

0475/54 47 53 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Puttaert Luc    -  roadbook & kamerindeling

0492/74 64 00 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Frank De Dobbeleer -inschrijvingen & financiën

0475/51 39 89 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Annuleren:       Zie Huishoudelijk Reglement (ledenzone). Elke annulering dient schriftelijk te gebeuren.  

Reisverzekering

Alhoewel er een technische assistentie met ons meereist, raden wij ten stelligste aan om een reisverzekering te nemen. Als lid van BMWMCVL heb je bv. 20 % korting op een VAB-reisverzekering.  

Wie kan deelnemen?   Enkel leden van BMW Motor Club Vlaanderen kunnen deelnemen. Meer info: zie www.bmw-mc-vl.be